Οι επαγωγικές εστίες είναι σύγχρονες, γρήγορες και οικονομικές. Σήμερα, το επαγωγικό μαγείρεμα είναι ευρέως διαδεδομένο, ωστόσο υπάρχουν πολλές ερωτήσεις και μύθοι σχετικά με αυτή την πηγή θερμότητας. Ας απαντήσουμε μαζί στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με την επαγωγή και ας ξεκαθαρίσουμε τον αέρα μια για πάντα.
1. Πώς λειτουργεί η επαγωγή;
Η ηλεκτρομαγνητική επαγωγή είναι ένα πολύ ενδιαφέρον φυσικό φαινόμενο που ανακαλύφθηκε στις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα. Στις αρχές του εικοστού αιώνα, έγιναν προσπάθειες να πατενταριστούν οι πρώτες επαγωγικές κουζίνες, αλλά χωρίς επιτυχία. Η μαζική παραγωγή επαγωγικών εστιών δεν πραγματοποιήθηκε παρά πολλά χρόνια αργότερα.
Σε αντίθεση με άλλες κουζίνες, η θερμότητα παράγεται απευθείας στο τοίχωμα του δοχείου. Στη γυάλινη πλάκα υπάρχει ένα πηνίο μέσα από το οποίο περνά εναλλασσόμενο ρεύμα, το οποίο δημιουργεί ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που παρεμβαίνει και από το σκεύος στην πλάκα. Λόγω της αντίστασης του υλικού, υπάρχει απώλεια ενέργειας, η οποία είναι επιθυμητή σε αυτή την περίπτωση επειδή εκδηλώνεται ως θερμότητα.
2. Ποια μαγειρικά σκεύη είναι κατάλληλα για επαγωγή;
Όταν αγοράζετε μια επαγωγική εστία, δεν χρειάζεται απαραίτητα να πετάξετε όλα τα πιάτα. Μπορείτε να ελέγξετε την καταλληλότητα των μαγειρικών σκευών με ένα εύκολο πείραμα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας απλός μαγνήτης. Εάν ο μαγνήτης κολλήσει στο μαγειρικό σκεύος, αυτό είναι κατάλληλο για επαγωγικό μαγείρεμα.