odpocet
4 ημέρες
21 ώρες
51 λεπτά
47 δευτερόλεπτα

8 ερωτήσεις για την επαγωγή στις οποίες πρέπει να γνωρίζετε την απάντηση!

pánve na indukci

Οι επαγωγικές εστίες είναι σύγχρονες, γρήγορες και οικονομικές. Σήμερα, το επαγωγικό μαγείρεμα είναι ευρέως διαδεδομένο, ωστόσο υπάρχουν πολλές ερωτήσεις και μύθοι σχετικά με αυτή την πηγή θερμότητας. Ας απαντήσουμε μαζί στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με την επαγωγή και ας ξεκαθαρίσουμε τον αέρα μια για πάντα.

1. Πώς λειτουργεί η επαγωγή;

Η ηλεκτρομαγνητική επαγωγή είναι ένα πολύ ενδιαφέρον φυσικό φαινόμενο που ανακαλύφθηκε στις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα. Στις αρχές του εικοστού αιώνα, έγιναν προσπάθειες να πατενταριστούν οι πρώτες επαγωγικές κουζίνες, αλλά χωρίς επιτυχία. Η μαζική παραγωγή επαγωγικών εστιών δεν πραγματοποιήθηκε παρά πολλά χρόνια αργότερα.

Σε αντίθεση με άλλες κουζίνες, η θερμότητα παράγεται απευθείας στο τοίχωμα του δοχείου. Στη γυάλινη πλάκα υπάρχει ένα πηνίο μέσα από το οποίο περνά εναλλασσόμενο ρεύμα, το οποίο δημιουργεί ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που παρεμβαίνει και από το σκεύος στην πλάκα. Λόγω της αντίστασης του υλικού, υπάρχει απώλεια ενέργειας, η οποία είναι επιθυμητή σε αυτή την περίπτωση επειδή εκδηλώνεται ως θερμότητα.

2. Ποια μαγειρικά σκεύη είναι κατάλληλα για επαγωγή;

Όταν αγοράζετε μια επαγωγική εστία, δεν χρειάζεται απαραίτητα να πετάξετε όλα τα πιάτα. Μπορείτε να ελέγξετε την καταλληλότητα των μαγειρικών σκευών με ένα εύκολο πείραμα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας απλός μαγνήτης. Εάν ο μαγνήτης κολλήσει στο μαγειρικό σκεύος, αυτό είναι κατάλληλο για επαγωγικό μαγείρεμα.

Τηγάνια ποιότητας για επαγωγή

Τα καλύτερα επαγωγικά τηγάνια σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών


3. Ποια υλικά είναι καλύτερα για επαγωγικό μαγείρεμα;
Χάλυβας
ocelova panev na indukci
Το ατσάλι είναι ένα εξαιρετικό υλικό για το μαγείρεμα με επαγωγή. Μπορεί να θερμανθεί σε υψηλές θερμοκρασίες και βελτιώνει τις ιδιότητές του με τη συχνή χρήση. Δεν υπάρχει κίνδυνος απολέπισης της επιφάνειας και το ψήσιμο με λάδι του προσδίδει ένα προστατευτικό στρώμα.

Ο καθαρός χάλυβας μπορεί να βρεθεί κυρίως μεταξύτηγάνιαεπειδή είναι απαραίτητο να διατηρείται το τηγάνι σε καλή θερμοκρασία, ιδίως όταν προετοιμάζεται κρέας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την επένδυση σε ένα ατσάλινο τηγάνι, γιατί αν το χειριστείτε σωστά, τα παιδιά σας θα το κληρονομήσουν.
Χυτοσίδηρος
litinove hrnce na indukci
Τα πολύ βαριά μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο είναι επίσης μαγνητικά και μπορούν να μαγειρευτούν σε επαγωγικές εστίες. Ο φυσικός χυτοσίδηρος είναι για τους πραγματικούς λάτρεις. Ο μη επικαλυμμένος φυσικός χυτοσίδηρος έχει σπουδαίες ιδιότητες, αλλά αυτές εξαργυρώνονται από την πιο απαιτητική συντήρηση. Γλάστρες από χυτοσίδηρο δεν σπάνε απλά, αν σας πέσει κατά λάθος η κατσαρόλα, είναι πιο πιθανό να καταστρέψετε το πάτωμα παρά την κατσαρόλα.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο κομψό για μαγειρευτά και αργά ψημένα φαγητά από μια βαριά κατσαρόλα από χυτοσίδηρο. Φανταστείτε ένα παγωμένο χειμωνιάτικο βράδυ όταν παίρνετε μια χυτοσιδηρή κατσαρόλα με αργοψημένο αρνί από τη σόμπα κατευθείαν στο τραπέζι. Και μόνο η σκέψη ζεσταίνει τις καρδιές μας.
Ανοξείδωτο ατσάλι
nerezove hrnce
Ο ίδιος ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν είναι μαγνητικός, αλλάποιοτικά δοχείαΤα συχνά έχουν έναν πυθμένα σάντουιτς που κρύβει κάποιο σιδηρομαγνητικό μέταλλο. Ωστόσο, ελέγχετε πάντα το συγκεκριμένο προϊόν για αυτές τις πληροφορίες. Ο πυθμένας σάντουιτς είναι σπουδαίος επειδή μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε τις εξαιρετικές ιδιότητες των μαγειρικών σκευών από ανοξείδωτο χάλυβα για το μαγείρεμα με επαγωγή. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι φθηνός, ελαφρύς και εύκολος στο χειρισμό. Είναι επίσης απολύτως ασφαλές και εύκολο στη συντήρηση.

Όλα ταδοχεία από ανοξείδωτο χάλυβα έχουν σχεδιαστεί για μαγείρεμα σε επαγωγική εστία. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορες μάρκες και σχέδια κατσαρολών. Μη φοβηθείτε να επενδύσετε σε ένα πλήρες σετ από ανοξείδωτο χάλυβα, καθώς πρόκειται πραγματικά για ένα ευέλικτο και δημοφιλές υλικό.
Άλλα υλικά
medene hrnce
Άλλα μη μαγνητικά υλικά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για επαγωγικό μαγείρεμα. Όπως και με τον ανοξείδωτο χάλυβα, πρέπει να παρεμβάλλεται κάποιο σιδηρομαγνητικό μέταλλο στον πυθμένα. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ιδιαίτερα τα χάλκινα μαγειρικά σκεύη, τα οποία αγαπούν όλοι οι επαγγελματίες σεφ για τη γρήγορη αντίδρασή τους στις αλλαγές της θερμοκρασίας, κανένα άλλο μέταλλο δεν αντιδρά τόσο γρήγορα όσο ο χαλκός.

Η επένδυση στα χάλκινα μαγειρικά σκεύη είναι λίγο μεγαλύτερη, αλλά δεν θα απογοητευτείτε. Χάλκινα δοχεία είναι στις περισσότερες περιπτώσεις χειροποίητα και κάθε κομμάτι είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης. Τα χάλκινα σκεύη δεν μπαίνουν σε κάποιο ντουλάπι, αλλά οι ιδιοκτήτες τους τα εκθέτουν με περηφάνια πάνω από τη σόμπα.

Οι καλύτερες επαγωγικές κατσαρόλες σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών μας

Η συμβουλή μας
Διαβάστε επίσης
->
panve na indukci
Πώς να επιλέξετε το καλύτερο τηγάνι για επαγωγή
Γνωρίζατε ότι το επαγωγικό μαγείρεμα είναι πολύ αποδοτικό επειδή η ενέργεια μεταφέρεται απευθείας στο τηγάνι χωρίς να χάνεται θερμότητα στο περιβάλλον; Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να περιηγηθείτε στη μεγάλη γκάμα των επαγωγικών τηγανιών και να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το καλύτερο.
indukcni vareni
4. Μπορούν τα μαγειρικά σκεύη να χρησιμοποιηθούν σε άλλες πηγές θερμότητας;

Ναι. Τα μαγειρικά σκεύη μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε κουζίνες αερίου όσο και σε ηλεκτρικές κουζίνες. Αν δεν έχει πλαστικά αυτιά, μπορεί να ψηθεί ακόμη και στο φούρνο.

5. Μπορούν τα επαγωγικά μαγειρικά σκεύη να χάσουν τη λειτουργία τους;

Αυτός είναι ένας από τους διαδεδομένους μύθους, αλλά είναι εντελώς λανθασμένος. Ο σιδηρομαγνητισμός δεν είναι μια προσωρινή υπερδύναμη, είναι μια μόνιμη ιδιότητα του μετάλλου και δεν μπορεί να καταστραφεί με κανένα συμβατικό μέσο. Αν δεν μπορείτε να μαγειρέψετε, το σφάλμα έγκειται στην επαγωγική κουζίνα.

6. Το σχήμα του σκεύους επηρεάζει το μαγείρεμα;

Παραδόξως, ναι. Η επαγωγική πλάκα είναι λεία, ακόμη και χωρίς καμία τραχύτητα. Το ίδιο απαιτείται και για τα επαγωγικά μαγειρικά σκεύη. Οι τραχιές και ανώμαλες επιφάνειες των κατσαρολών δεν έχουν καμία τύχη σε μια επαγωγική εστία. Το ίδιο ισχύει και για τους πυθμένες με κυρτό σχήμα, οι οποίοι είναι άχρηστοι στην επαγωγή.

cooking induction
7. Είναι ασφαλές το επαγωγικό μαγείρεμα;

Ναι. Το μαγείρεμα σε επαγωγικές εστίες είναι απολύτως ασφαλές. Αν ακουμπήσετε το χέρι σας στην εστία όταν είναι αναμμένη, δεν θα καείτε. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει αν η κατσαρόλα ήταν καυτή στην εστία πριν από λίγο. Σε σύγκριση με το φυσικό αέριο, δεν έχετε ανοιχτή φωτιά στο σπίτι σας και είναι υπεράνθρωπο έργο να βάλεις φωτιά, ας πούμε, σε ένα κουτάλι για τηγάνι όταν δεν προσέχεις.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι το επαγωγικό μαγείρεμα απελευθερώνει επικίνδυνη ακτινοβολία ή κύματα, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι αντίπαλοι. Το μαγείρεμα δεν απελευθερώνει επίσης χημικές ουσίες και η επαγωγή είναι μια πραγματικά ασφαλής πηγή θερμότητας.

8. Μπορώ να μαγειρέψω όλα τα υλικά με επαγωγή;

Στην πραγματικότητα, δεν καταλαβαίνουμε ποιος σκέφτηκε ότι ορισμένα τρόφιμα δεν μπορούν να παρασκευαστούν σε επαγωγικές εστίες. Αυτός ο μύθος είναι απόλυτη ανοησία. Μπορείτε να προετοιμάσετε όλα τα είδη των συστατικών σε μια επαγωγική εστία. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως το τηγάνι δεν ζεσταθεί αρκετά και η μπριζόλα σας δεν ψηθεί καλά. Με την επαγωγή μπορείτε να μαγειρέψετε τα πάντα.

Γλάστρες επαγωγής ποιότητας

indukcní hrnce

Τελική συμβουλή

Αν είχατε αμφιβολίες σχετικά με το μαγείρεμα σε επαγωγικές εστίες, ελπίζουμε να μην τις έχετε πλέον μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου. Η επαγωγή είναι ασφαλής και αν ανακαινίζετε επί του παρόντος την κουζίνα σας, μη φοβάστε και σίγουρα προχωρήστε σε αυτήν. Δεν θα το μετανιώσετε.